ÜRITUS JÄÄB ÄRA!

 

Valeuudiste kasvav hulk on tänases maailmas väga keeruline ning oluline väljakutse. Võttes arvesse selle seost demokraatlike protessidega, muutub eriti raskeks – mida ja keda uskuda? Kuidas otsustada? Desinformatsiooni negatiivne mõju ületab riigipiire ja mõjutab seetõttu ka kõiki Euroopa Liiduga seotud teemasid.

Olukord pole siiski lootusetu – arukalt ja aktiivselt asja kallale asudes on võimalik neist takistustest mööda minna ning kindlustada usaldusväärse ühiskonna toimimist.

Küsid kuidas?

Koostöö Kogu korraldab SmartED projekti raames töötoa, mille vältel saavad osalejad rohkem teada valeuudiste mõjust kodanikuaktiivsusele nii riiklikul kui Euroopa tasandil, ning lisaks võetakse rakendusse erinevad e-demokraatial põhinevad tööriistad, et valeuudiste seas paremini orienteeruda!

Töötuba on eelkõige suunatud noortega töötavatele organisatsioonide esindajatele, kuid ka kindlasti demokraatiast, meediapädevusest ning selle seostest huvitunutele. Üritus toimub 17.mail Tartu Ülikooli Narva Kolledžis.

Sündmust juhib Postimehe uuriva ajakirjanduse juht Holger Roonemaa.
Täpne ajakava saadetakse kõikidele osalejatele hiljemalt nädal enne sündmuse toimumist!

Üritus on tasuta!


Rohkem informatsiooni:
Sille Sepp /
sille.sepp@hotmail.com / +37253543729
Maarja-Leena Saar /
maarja-leena@rahvaalgatus.ee

Smart ED projekt
SmartED projekti kaudu on ühendanud jõud üheksa aktiivset kodanikuorganisatsiooni üle Euroopa, eesmärgiga tõsta noorte ja noortega tegelevate organisatsioonide teadlikkust valeuudiste mõju kohta kodanikuaktiivsusele nii riiklikul kui Euroopa tasandil, ning anda edasi praktilisi oskusi e-demokraatia tööriistade kasutamisest.